Over Lily, Lars & Lola

tekening-15

Lars komt in de straat te wonen van Lily en haar hondje Lola. De ontmoeting verloopt niet helemaal vlekkeloos, maar uiteindelijk weet Lily Lars voor haar te winnen met gebakken bananas, een Surinaamse lekkernij. Een verhaal over twee kinderen die ondanks hun culturele verschillen de beste vrienden worden en samen veel avonturen beleven.

doeboek-mockup

Bij ieder kinderboek zit een doeboekje waar hele leuke spelletjes in staan, kleurplaten met een leerzaam karakter.
De boeken van Lily, Lars en Lola laten je de verschillen en overeenkomsten tussen culturen kennen en doen dat vanuit hun kinderlijke nieuwsgierigheid en compassie!

Lily, Lars & Lola – De ontmoeting 
Lily, Lars & Lola – Op vakantie!
Lily, Lars & Lola – Halloween
Lily, Lars & Lola – Spanje

 

Over de auteur

fotomoniquevanbenschop

Monique van Benschop (1964) heeft lang met een idee voor een kinderboek in haar hoofd gelopen. In 2016 is haar droom werkelijkheid geworden. ‘Lily, Lars & Lola – De ontmoeting’ is een feit.

Monique heeft zelf een Surinaams-Aziatische achtergrond en merkte dat veel kinderen die in Nederland geboren zijn weinig over ANDERE culturen weten en dat er veel verschillen zijn.

Niet alleen in de cultuur zelf, maar ook in het begrip er van. Dat is de reden dat MONIQUE aan de slag is gegaan met leerzame boekjes over verschillende culturen. Dit doet ze op een enthousiaste en speelse wijze. Naast de verhalen in de boeken, zit er altijd een doeboek bij met kleurplaten, leerzame spelletjes en nog veel meer.

‘MIJN WENS IS OM KINDEREN UIT VERSCHILLENDE CULTUREN MET ELKAAR TE VERBINDEN’ – MONIQUE VAN BENSCHOP